Uppvärmd ögonfransböjare: Så funkar den

Vad har en uppvärmd ögonfransböjare som en traditionell tång saknar? Jo, den gör sminkningen fräsch och modern. Den är framtagen för att underlätta och förbättra böjning av ögonfransarna. Hur fungerar den?

Fram till nyligen förknippade vi en ögonfranstång med en metallapparat som påminde om en sax, med gummibitar istället för vassa eggar. Vi placerade ögonfransarna mellan gummibitarna och klämde ihop tången för att ge fransarna rätt form. Det smått hotfulla verktyget har använts av kvinnor i flera decennier för att uppnå en vacker och majestätisk look.

Observera att en traditionell ögonfranstång har många nackdelar. Det var därför vi behövde hitta en bättre lösning. Vid felaktig användning kan tången göra ögonfransarna sköra, deformerade eller till och med få dem att falla av. Våra ömtåliga fransar kan fara riktigt illa av regelbunden böjning. Gamla gummibitar kan också påverka fransarna negativt, eftersom de vassa kanterna kan fungera som saxar. För en hållbar effekt måste tången dessutom värmas upp med hjälp av varm luft från en hårtork.

Den traditionella ögonfranstången passar alltså inte vardaglig användning. Då och då kan du skaffa dig bättre volym med den, men om du gör det för ofta råkar fransarna illa ut. En uppvärmd ögonfransböjare är ett bättre alternativ.

Hur fungerar en uppvärmd ögonfransböjare?

Den skiljer sig drastiskt från ögonfranstången vi är vana vid. I många fall har den en rektangulär form och är lika stor som en mascara. Den har en särskild kam som böjer fransarna med hjälp av värme istället för mekanik. Det är en säkrare metod som dessutom ger ett mer synligt och hållbart resultat. En uppvärmd ögonfransböjare fungerar ungefär som en locktång!

Hur använder man en uppvärmd ögonfransböjare?

Det är faktiskt inte så svårt. De flesta går på batterier. Sätt på apparaten och vänta ett par sekunder, tills den är redo att användas. Den särskilda kammen måste ha rätt temperatur för att kunna kamma och böja fransarna på rätt sätt.

Observera! Till skillnad från en traditionell ögonfranstång ska en uppvärmd ögonfransböjare användas efter applicering av mascara, då detta gör effekten mer hållbar.

Användningen påminner lite om när du använder mascara. Du flyttar böjaren från ögonfranslinjen till topparna. Värmen får fransarna att böjas.

Uppvärmd ögonfransböjare: Recensioner

Många kvinnor tyckte först att verktyget var en start på något nytt, något avancerat. Precis som vi förut slutade locka håret med kol börjar vi nu lämna traditionella ögonfranstänger bakom oss till förmån för dess varmare alternativ. Åsikterna går dock isär. Vissa kvinnor gillar traditioner och anser att uppvärmda ögonfransböjare är onödiga och värdelösa. Varje kvinna måste fatta ett individuellt beslut, för det finns fördelar och nackdelar med såväl tradition som med nyheter.