Från morgon till natt hudvård: Hur man gör det

Välmående hud är viktigt för att upprätthålla en god hälsa, så det är viktigt att ta hand om den från morgon till natt. Att få sin hudvårdsrutin ned genom att veta vad som är bäst för din hudtyp, vilka produkter du ska använda och vilka andra hälsofördelar du kan dra nytta av.

Varför är morgon och kvällsrutin viktigt?

Att etablera en morgon och kvällsrutin för hudvård är det bästa sättet att ta hand om huden. Om du tvättar ditt ansikte ordentligt på morgonen hjälper det till att skydda det mot bakterier som kan samlas på huden under natten. På kvällen tar det bort makeup och andra avfall som samlas upp. Det låser också återfuktning som gör att huden kan se friskare ut.

Morgonrutin

Du bör börja din morgonrutin med att tvätta ansiktet med ett mjukt, milt rengöringsmedel. Så snart du applicerar det tar du ett extra par minuter att massera det över ansiktet för att ta bort ämnen som bildas under natten, som smuts och olja. Skölj sedan med ljummet vatten.

Fortsätt sedan med att svepa över ansiktet med en toner som är berikad med ingredienser som lugnar, återfuktar och stärker huden. Följ upp med en återfuktningskräm som hjälper till att binda fukten i huden. Applicera sedan en lätt solskyddsprodukt som har ett brett spektrum SPF för att skydda din hy mot skadliga UVA- och UVB-strålar.

Ekstra steg: Masker och behandlingar

Om du har mer tid att spendera kommer masker och behandlingar att lägga lite spark på din dagliga rutin. Kolla in din lokala skönhetssalong för produkter som är anpassade till din specifika hudtyp. För en referens kan du slå upp dina skönhetsprodukter efter om de är berikade med ingredienser som grönt te-extrakt, aloe vera, äppelcidessyra eller kamomill-extrakt.

Att applicera en rengöringsmask eller sedan ett skrubb-sätt produkt en gång i veckan följt upp av ett fuktgivande serum eller adop och avsluta med en ansiktsmask kan hjälpa ditt ansikte att se ut som nytt. Det är också en bra idé att tillämpa en eyecreme, även om du inte har problem med hudens åldrande runt ögonen. Eyecreme kan förnya hudens elasticitet, återfukta och hjälpa till att minska puffiness.

Nattrutin

Varje natt är det viktigt att tvätta ditt ansikte före läggdags. Börja med att sluta bort smink, om du har det. Ta sedan ett mildare rengöringsmedel och massera det över huden med fingertopparna för att få bästa resultatet. Om du är orolig för att tvätta bort fördelarna med din återfuktande produkt, bör du använda en klassisk skummande tvål som inte torkar ut huden.

Återfukta ditt ansikte med en återfuktare som är fuktbindande för att locka till sig fukt. Försök att undvika krämer som är berikade med olja, eftersom det kan göra huden ställd. Fortsätt sedan med att använda en ögonkräm, som hjälper till att förbättra mjukhet och elasticitet samt fukta området runt ögonen. Avsluta med en nattkräm, som ger en extra fuktboost till huden. Om du har extremt torr hud, fråga din hudterapeut efter en produkt som är speciellt berikad för att ge extra återfuktning till huden.

Fördelar med att följa en morgon och nattrutin

Det finns många fördelar med att följa denna morgon och nattrutin. För det första skyddar det huden mot miljöföroreningar, solstrålar och fria radikaler. Det hjälper dig också att undvika fina linjer och hudförtvinning. I slutändan kommer detta att hålla din hy smidig, tonad och attraktiv. Att regelbundet ta hand om din hy kommer att hålla den längre ung.

Den ständiga återfuktningen håller huden hydratiserad, vilket hjälper till att undvika torrhet. Om du väljer att använda förebyggande anti-agingprodukter kommer dessa att hjälpa till att förebygga de ålderstecken som vanligtvis uppstår när vi åldras.

Oavsett vilken hudtyp du har, är det viktigt att följa en hygienisk morgon och kvällsrutin. Fokusera på att undvika överanvända produkter och krämer som innehåller för många starka ingredienser. Försök också att undvika produkter som behandlar specifika problem som akne, ärr eller solfläckar, eftersom dessa kan innehålla skadliga ingredienser. Följ den här rutinen regelbundet för att få huden att se så frisk och tonad som möjligt.