Hur får man starka ögonfransar?

Vad är bra för ögonfransarna, och vad bör vi undvika? I jakten på vackra och friska fransar provar vi ibland kontroversiella metoder, men när man verkligen granskar dem och dess ingredienser visar det sig att de inte alls kan stärka hårstråna. Tyvärr tänker många av oss inte logiskt när det gäller skönhet, och goda råd vandrar mellan generationerna utan att egentligen vara särskilt effektiva. Hur vårdar man ögonfransarna för att göra dem långa? Läs vidare för att se om du behandlar dina ögonfransar rätt, och därmed kan uppnå bästa möjliga resultat.

Ineffektiva sätt att få starka och långa ögonfransar

 1. Ricinolja
  För ögonbrynen? Absolut, men inte för ögonfransarna. Ricinolja har en tjock och oljig konsistens. Dessutom innehåller den oljesyra som kan irritera bindhinnorna när den kommer för nära ögat (vilket knappt går att undvika). Oljan orsakar dessutom synproblem och är mycket svår att tvätta bort.
 2. Grönt te
  Grönt te är jättebra för hälsan och har en positiv effekt på hela kroppen. Det innehåller polyfenoler och eliminerar fria radikaler, men bara om vi dricker det. Att hälla det på bomull och trycka bomullen mot ögonfransarna (som en kompress) hjälper inte direkt. Teet kanske vårdar den känsliga huden kring ögonen, men det gör inget för själva ögonfransarna.
 3. Ögonfransserum med borste
  Många ögonfransserum är utrustade med en liten borste som påminner om mascaraborstar. Tyvärr kan en produkt som appliceras så inte stärka ögonfransarna, eftersom den inte når folliklarna. Serumet skyddar bara håret mot yttre skadliga faktorer, eller i fall där en dålig mascara (med kontroversiella ingredienser) fått fransarna att torka ut.

DET SOM FUNKAR! Effektiva sätt att få starka och långa ögonfransar

 1. Ett bra ögonfransserum. Detta ska ha en liten borste och påminna om en eyeliner. Serumet är unikt eftersom det kan tränga rakt ner i hårens rötter och stärka dem från grunden. När ögonfransens växtcykel förlängs blir fransarna fylligare, starkare och tätare. Deras nya längd kommer förvåna dig. Ett bra ögonfransserum ger effekt på bara någon månad. Själva appliceringen är enkel: använd borsten för att applicera vid franslinjen en gång om dagen. För bästa effekt behöver du tvätta bort sminket, rengöra huden samt torka ansiktet innan du applicerar serumet.
 2. Vårdande mascara. Det har visat sig vara skillnad på en vanlig mascara och en bra mascara. Den bästa mascaran innehåller flera ingredienser som vårdar ögonfransarna. Mascara kan återfukta håret och fylla i luckor i ögonfransarna.
 3. Bra sminkborttagning. Kontrollera huruvida din sminkborttagning innehåller syntetiska ingredienser, eller om den också kan vårda och ta hand om ögonfransarna. Många produkter för sminkborttagning kan irritera bindhinnorna, så försök välja en med så många naturliga ingredienser som möjligt.