Botox för ögonfransarna: Orsaker, metoder och resultat

Vad har botox för ögonfransarna gemensamt med vanligt botox? Det har visat sig att de två innebär rätt stora skillnader, även om båda förstås används i skönhetens namn. Vad är botox för ögonfransarna, och hur fungerar det? Kolla här!

Fram till nyligen fanns bara två alternativ: mascara eller fransförlängningar. I det första fallet behövde vi anstränga oss varje dag, acceptera att fransarna blev svagare vid sminkborttagning, och naturligtvis lyckas hitta en mascara som inte bildade fula klumpar. I det andra fallet var det svårt att uppnå ett naturligt resultat, och problemen maskerades snarare än åtgärdades.

Revolutionen kom när botox för ögonfransarna lanserades. Botox förbättrar fransarnas naturliga utseende utan att maskera dem med lösögonfransar. Det är mycket snyggare än om du använder en vanlig mascara. Om det här låter bra borde du läsa vidare för att ta reda på mer om den här behandlingen.

Vad är botox för ögonfransarna?

Den innovativa behandlingen är framtagen för kvinnor som vill ha mörka, långa och starka ögonfransar. En viktig skillnad från vanlig botox är att man i ögonfransarna inte använder en nål. Namnet på behandlingen refererar bara till resultatet: yngre, fräschare och vackrare ögonfransar.

Behandlingen bygger på att en blandning näringsämnen appliceras på ögonfransarna. Den innehåller aktiva ingredienser som hyaluronsyra, keratin, kollagen, panthenol, vitamin E, arganolja, silke, jojobaolja eller linfröolja, och så vidare.

Botox för ögonfransarna – resultat

Mycket kan sägas om denna enkla behandling. Ingenting limmas eller injiceras, utan man applicerar bara en liten blandning, och ändå förändras ögonfransarna så drastiskt. Kvinnor som en gång valt att prova återvänder ständigt till skönhetssalongen för att återigen få uppleva följande:

 •  elasticitet
 •  förstärkning
 •  näring
 •  mörkare färg
 •  böjda frasar

Botox för ögonfransarna – gör det ont?

Självklart inte! Man förknippar naturligtvis botox med nålar och kosmetiska ingrepp, men i det här fallet går behandlingen annorlunda till. Den är totalt okomplicerad och smärtfri. Om det inte vore för att man behöver en professionell och näringsrik produkt kan man lika gärna göra den hemma.

 1.  Börja med att lyfta ögonfransarna.
 2.  Applicera henna (eller annan produkt som färgar ögonfransarna).
  Här kommer behandlingens viktigaste del:
 3.  Ögonfransarna rengörs inför de särskilda ingredienserna.
 4.  Den särskilda, vårdande blandningen appliceras på varje frans.
 5.  Behandlingen är klar när näringsämnena har absorberats helt och hållet.