Olika sorters mascaraborstar. Vilken är bäst?

Mascaror skiljer sig på många sätt, bland annat vad gäller ingredienser och resultat. De är också utrustade med olika sorters borstar, och alla påverkar såväl användarvänligheten som resultatet. Vilken mascaraborste är bäst?

Många kvinnor vet inte att utbudet mascaraborstar är riktigt stort. De flesta av oss köper nog samma mascara om och om igen av gammal vana. Om du inte känner till de olika borstarna borde du läsa vidare. Kanske kan den här artikeln förvåna dig!

Mascaraborstens betydelse

Allt som kan göras med ögonfransar, som att styla och framhäva dem, kan göras med hjälp av en applikator. Mascarans konsistens är förstås viktig, men inte ens den bästa produkten kan appliceras om borsten är för stor. Därför finns det inget viktigare än att först undersöka vilken sorts borste din mascara är utrustad med.

Vilka sorters mascaraborstar finns det?

I många fall hävdar tillverkarna att deras mascara har en innovativ borste som skiljer sig från mängden. I många fall är det också ett förskönande av sanningen. Applikatorerna skiljer sig bara i längd och täthet.

De mest populära mascaraborstarna:

Klassisk borste: en enkel, mellanstor borste med lika långa strån.

Stor borste: en större version av den klassiska borsten. Denna borste passar stora ögon.

Mikroborste: en tunn, rak borste med sfäriska borststrån.

Universalborste: rak borste med olika långa borststrån.

Bollformad borste: en liten borste där borststråna sitter i en rund form.

Kam: en enkel borste med borststrån på ena sidan.

Böjd borste: en mellanstor borste med lätt böjning.

Borstarna skiljer sig alltså inte bara i form utan också i storlek (de kan vara tjocka och långa, smala och tunna) och i material. De mest populära borstarna är gjorda i silikon, men det finns borstar i flera andra material.

Olika material i mascaraborstar:

  • silikonborstar med stor flexibilitet
  • andra sorters elastomer
  • nylonfiber
  • stål (oftast i form av en stav)

VILKEN MASCARA ÄR BÄST?

När du väljer mascara bör du titta både på dess egenskaper och dess applikator. Vilken mascara (med borsten i åtanke) är lättast att använda samtidigt som den ger ett bra resultat?

Mascaraborsten har en uppgift: att kamma ögonfransarna och applicera mascaran. Om borsten är svår att använda bör vi byta smink. Borsten ska passa ögonens form och storlek. Om du har små ögon med korta ögonfransar är en stor mascaraborste knappast ett bra val. Kontrollera också att borsten är lätt att rengöra samt att den är flexibel och hypoallergen. I den här kategorin är silikonborsten en solklar vinnare.